Cum funcționează

1

ESTIMAREA ȘI
EVALUAREA BUNULUI

Vikart oferă evaluări gratuite pentru bunurile sau operele de artă care se încadrează în tematicile licitațiilor noastre. Vă rugăm să ne trimiteți imagini și detalii cu bunurile dumneavoastră prin formularul nostru online pe care îl regăsiți mai jos sau pe adresa depuneri@vikart.ro. Unul dintre specialiștii noștri vă va contacta pentru a discuta despre opera dumneavoastră și, dacă este cazul, pentru a analiza bunul și fizic.

2

CONSIGNAREA BUNULUI

Contractul de vânzare stabilește termenii și condițiile prin care bunul dumneavoastră va fi oferit spre vânzare. Împreună cu specialiștii noștri, care vor recomanda un interval de estimare și un preț de pornire în licitație, se va semna contractul – fiecare parte intrând în posesia unei copii. Vă putem, de asemenea, sfătui cum să transportați bunul către noi folosind un curier propriu sau unul dintre partenerii noștri de transport.

3

UNDE ȘI CÂND
SE VA FACE VÂNZAREA

Vikart desfășoară licitații în sală la sediul nostru din București și, începând din martie 2020, exclusiv online până la ridicarea măsurilor pentru răspândirea virusului Covid-19. Un specialist va discuta cu dumneavoastră tematica licitațiilor noastre cea mai potrivită pentru a vă asigura de vânzarea cu succes a bunului dumneavoastră. Dacă preferați să nu vindeți bunul la licitație, putem vinde bunul și în privat.

4

COSTURI

Pentru fiecare bun, Vikart percepe deponentului comisionul pentru tranzacționarea operei și eventuale cheltuieli legate de vânzare, ce includ de obicei asigurare, transport (atunci când utilizăm partenerii noștri de transport) și orice costuri de restaurare sau înrămare. Specialiștii noștri vor discuta cu dumneavoastră aceste costuri și despre comisionul casei în momentul semnării contractului de depunere în vederea licitației.

5

PLĂȚILE

După licitație, Vikart va anunța deponentul cu privire la rezultatul bunului oferit spre vânzare. Atunci când adjudecatarul bunului dumneavoastră efectuează plata către Casă, vom plăti veniturile nete din vânzare (prețul de ciocan mai puțin comisionul deponentului și cheltuielile aferente vânzării) la aproximativ 14 zile calendaristice după licitație. În cazul puțin probabil în care opera dumneavoastră nu se va vinde, vom rămâne în contact cu dumneavoastră pentru a discuta pașii următori.