1 an de Vikart. Licitație Aniversară

15/12/2020 7:00 pm, Online

Pentru mulți decembrie este o lună de bilanț, însă pentru VIKART este chiar un prilej aniversar, pentru că, pe 15 decembrie, cea mai nouă dintre casele de licitații din România marchează un an de activitate.

Citește mai mult Închide

Deși se spune că nu e de bun augur să debutezi la final de an, nu ne-am lăsat intimidați de superstiții și am pornit aventura VIKART, prima casă de licitații care se dedică exclusiv plasticii românești moderne și contemporane.

Ne-am asumat această poziționare de nișă cu toate provocările aferente: selectarea deponenților și a lucrărilor, atragerea de noi licitatori și colecționari dedicați pe care încercăm să îi fidelizăm și să îi convingem să iubească arta românească modernă și contemporană la fel de mult precum o iubim noi, cei din echipa VIKART.

Primul an a fost unul  cu totul extraordinar, avant la lettre,  pandemia și restricțiile ne-au  făcut să fim din ce în ce mai inovativi și creativi, să ne facem un update  pentru a implementa cele mai noi soluții digitale de comunicare, prezentare și licitare online.

A fost un an de provocări majore, de schimbări bruște ale unor situații, dar tocmai tinerețea activității noastre a fost un atu în adaptarea la nou; astfel am continuat să facem ceea ce ne-am propus încă de la prima licitație:  să oferim artei românești moderne și contemporane un cadru legal și propice de tranzacționare, astfel încât să contribuim la indexarea artiștilor români și artei românești în marile piețe de artă internaționale.

Înțelegând provocările specifice situației economice generale, VIKART a ales să mai facă un pas spre lumea de mâine, devenind cea dintâi casă de licitații care permite plata lucrărilor de artă inclusiv în moneda virtuală Bitcoin, orientându-se către noi platforme digitale.

Licitațiile sunt dublate de o constantă și intensă activitate expozițională,  tocmai pentru că dorim să promovăm cât mai eficient și divers artiștii pe care îi reprezentăm, astfel  chiar și în condițiile impuse de restricțiile din primăvara – toamna anului  2020 am reușit să organizăm o serie de expoziții notabile precum: expoziția artistei Rodicăi Toth Poiată, expoziția itinerantă Ilfoveanu 2020, unind „trei capitale” – cea Europeană a Tineretului – Cluj-Napoca, aceea Culturală a României – Iași și una dintre Capitalele Culturale Europene – Sibiul.

Respectând tradiția, dorința pe care ne-o punem la aniversarea unui an de VIKART, este aceea de a lansa un nou concept de licitații: VIKART TODAY, care  va fi  divizia noastră de promovare, prezentare și tranzacționare dedicată artiștilor emergenți.

La mulți ani partenerilor noștri, deponenților, licitatorilor, artiștilor și tuturor acelora care ne-ați fost aproape, acelora care ne-ați ajutat să învățăm să fim mai buni.

La mulți ani VIKART! Ne dorim multe expoziții și licitații, mulți artiști care să își scrie povestea de succes alături de noi.

LOTURI

Afișez 1 - 16 din 203 rezultate

 • Ștefan Câlția

  1. Flori pentru rege I ( Mapă de 3 gravuri, 2013)

  Adjudecat:  500
 • Ștefan Câlția

  2. Flori pentru rege I ( Mapă de 3 gravuri, 2013)

  Adjudecat:  550
 • Ștefan Câlția

  3. Flori pentru rege I ( Mapă de 3 gravuri, 2013)

  Adjudecat:  600
 • Felix Aftene

  4. Sărutul, 2017

  Adjudecat:  3.300
 • Felix Aftene

  5. Vestitorul, 2016

  Adjudecat:  900
 • Reduceri!
  Marin Gherasim

  6. Vatră (Focul), 2014

  Estimare:  1.400
 • Vladimir (Mirel) Zamfirescu

  7. Arlechin, 2004

  Adjudecat:  1.300
 • Reduceri!
  Sorin Ilfoveanu

  8. Vânzătorul de flori, 2019

  Estimare:  4.000
 • Reduceri!
  Liviu Suhar

  9. Căntăreț la harpă, 1990

  Estimare:  2.000
 • Ion Iancuț

  10. Vânzătorul de ceasuri

  Adjudecat:  1.600
 • Ștefan Pelmuș

  11. Graal, 2017

  Adjudecat:  650
 • Ștefan Câlția

  12. Dresorul de miriapozi / Scenografie (deux faces), 1982

  Adjudecat:  4.600
 • Reduceri!
  Ioan Sbârciu

  13. Nocturnă, 2019

  Estimare:  4.000
 • Ion Iancuț

  14. Lupta inorogului

  Adjudecat:  450
 • Ion Iancuț

  15. Vânzătorul de ceasuri

  Adjudecat:  1.700
 • Marcel Guguianu

  16. Selene

  Adjudecat:  900