Lot 57

(1943, Lipova, Arad – 2021, București)

57. Coasta amalfitană (2008)

Tehnică: ulei pe pânză lipită pe carton
Dimensiuni: 39 x 46.5 cm
Detalii tehnice: semnat și datat dreapta jos,
cu roșu: A. Costinescu, 2008

Absolvent al Institutul de Artă „Nicolae Grigorescu” din București (1969), Augustin Costinescu a învățat sub îndrumarea profesorilor Aurel Vlad, Ion Marsic și Ion Popescu-Negreni. Din 1969 a participat la saloanele anuale, bienale, republicane și municipale, și la expozițiile românești de peste hotare. În 1975 a fost distins cu Premiul pentru pictură la Expoziția Tineretului de la Ateneul Român.

Lucrări în muzee și colecții: Muzeul Național de Artă al României (Cabinetul de Grafic, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Țării Crișurilor,Oradea, Colecția Camerei Deputaților, Bancorex, Banca „Ion Țiriac”, Banca Turco-Română, muzeele din Constanța, Râmnicu Vâlcea, Sf.Gheorghe, Zalău, Botoșani; colecții particulare din Romania, Germania, Franța, SUA, Japonia, Canada, Filipine, Spania, Israel, Venezuela, Grecia, Italia, Noua Zeelanda, Olanda, Anglia, Brazilia, Australia, Turcia, Suedia.

„Mă așez să pictez cu sculele curate, cu mâinile curate, cu sufletul curat pe o suprafață de preferință albă. În felul acesta nu mă mint nici pe mine și nici pe provitor. Subiectele, motivele sunt ale spectacolului vieții, ele trăiesc în mine în urma unei experiențe intime sau copleșitoare, totul tinzând spre o transpunere cât mai profesional organizată în toată structura ei intimă. Declanșarea actului creator este urmarea unui proces afectiv având la bază emoția.” (Augustin Costinescu)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

Estimare:  500