Lot 45

(1960, Cernișoara, Vâlcea)

45. Compoziție

Tehnică: acril pe pânză
Dimensiuni: 70 x 70 cm
Detalii tehnice: semnat dreapta jos,
cu negru: Dican

Gheorghe Dican a absolvit cursurile Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Artă și Design, unde a susținut și teza de doctorat „Muzeul Național de Artă Contempornă Românească – Un punct de vedere artistic și curatorial”. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Râmnicu Vâlcea, al cărui președinte este din 1992. Numeroasle manifestări plastice pe care le-a organizat sau jurizat de-a lungul carierei (Saloanele Moldovei; Tabăra de arte vizuale „Vlaicu Ionescu”, Călimănești; Gala Premiilor UAP din România; Expoziţia Naţională „Arta în drum spre muzeu”; Simpozionul „Tradiţie şi Postmodernitate”;  Simpozionul naţional de pictură de la Brădişor-Vâlcea, finalizat cu constituirea colecţiei de artă contemporană românească de la Grand Hotel Sofianu Râmnicu Vâlcea) și poziția sa de muzeograf la Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” din Râmnicu Vâlcea îl califică drept un cunoscător temeinic al scenei contemporane românești. A realizat peste treizeci de expoziții personale și a participat la numeroase expoziții de grup în țară și în străinătate (Bulgaria, Republica Moldova, Italia, Belgia, Olanda, Cehia, Germania, China).

Lucrări în colecții publice: Muzeul Național de Artă Chișinău, Muzeul de Artă Râmnicu Vâlcea, Muzeul de Artă Piteşti, Parlamentul României, Muzeul de Artă Contemporană al României, Muzeul Țării Oașului, Muzeul de Artă Bacău, Regia Protocolului de Stat; A.S.E. București, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea; Muzeul Județean Olt, Muzeul  Caracal,  Muzeul Municipal „Augustin Bunea”, Blaj, Muzeul de artă contemporană  Galați.

Premii (Selecție): 2019 – Diploma de Merit acordată de Uniunea Artiștilor Plastici din Bulgaria (2019); Premiul Paul Hariss – acordat de Fundația Rotary International (2019); Diploma de Excelență acordată de Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu”, Bacău (2018); Diplomă de Excelenţă,  Ministerul Culturii și Identității Naționale (2017); Diplomă de Excelenţă, acordată de Filiala UAP Timișoara (2017).

În lucrările sale, Gheorghe Dican abordează cu ușurință limbajul non-figurativ, înțelegând esențialul: că pictura cubistă constituie o afirmare a spațiului.

(http://uapvalcea.ro)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

De la: € 1000
Adjudecat:  1.400