Lot 28

(1939, Vârciorova, Caraș-Severin – 2013, Reșița)

28. Compoziție (1984)

Tehnică: ulei pe pânză
Dimensiuni: 80 x 80 cm
Detalii tehnice:
Pe verso: inscripții olografe și dedicație către Corneliu Mocanu.

Iulian Vitalis Cojocariu a fost absolvent al Facultății de Arte Plastice din Timişoara și membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. A participat la expoziții de grup în țară și în străinătate (Iugoslavia, Ungaria, Republica Moldova, Germania). A participat la taberele de creație din Mraconia, Deliblata (Iugoslavia), Ciclova Română, Nădlac. În 1988 a fost distins cu Premiul I pentru peisaj la Salonul Naţional Profesionist din Constanţa. A realizat lucrări de artă decorativă murală la Reşiţa şi Mehadia. Din 1977 în 1994 a organizat Taberele de Pictură ale UAP Caraş-Severin. (artindex.ro)

În 2017 a fost dezvelit bustul artistului, Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, bust realizat de artiștii bulgari Bogdan Aleksandrov şi Georghi Minchev.

Iulian Vitalis Cojocariu este fidel satului românesc, pe potecile căruia a găsit numeroase imagini care l-au inspirat. Prim-planurile cu șure sau cu detalii sin curțile sătești,  câmpiile invadate de herghelii sau portrete de țărani recreează lumea satului așa cum a cunoscut-o artistul în peregrinările sale.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

De la: € 400
Adjudecat:  400