Lot 54

(1935, Dăncăuți, Hotin – 2022, București)

54. Compoziție (2017)

Tehnică: ulei pe placaj
Dimensiuni: 100 x 70 cm
Detalii tehnice: semnat și datat dreapta jos,
cu alb: Șetran MMXVII

După ce a urmat cursurile Liceului de Artă din Cluj (profesor Constantin Dinu Ilea), Vladimir Șetran a absolvit Institutul de Artă „Nicolae Grigorescu” din București (1957), din 1964 fiind cadru didactic al aceleiași instituții. În 1969, a fost membru fondator al catedrei de design a institutului bucureștean, împre­ună cu Ion Bitzan şi istoricul de artă Hainoroc Constantinescu (departamentul s-a numit iniţial Secţia de Estetica Formelor Industriale). Pictor marcant al generației sale, Vladimir Șetran a experimentat numeroase domenii ale artei plastice, de la pictură de șevalet și pictură monumentală, la tapiserie și sculptură.

Lucrări în colecții private din România, Franța, Austria, Germania, SUA, Turcia, Liban sau Marea Britanie.

Premii și distincții: Ordinul Meritul Cultural și Ordinul Serviciul Credincios în grad de Cavaler, Marele Premiu pentru Pictură al UAP (1964), Marele Premiu pentru Artă Monumentală al UAP (1984) și Premiul UAP (2017).

„A făcut de toate. Nu din superficialitate, nu din orgoliul de a afișa dexterități multiple, nu dintr-o juvenilă nevoie de experiment, ci dintr-o vitală «poftă de a face», din dorința de a onora oferta infinită a lumii și de a explora potențialul nelimitat al creativității. Vladimir Șetran este un euforic al senzației, un nărăvit al lăcomiei de a vedea și de a da de văzut.” (Andrei Pleșu, „Inepuizabilul Șetran”, în Dilema Veche, nr. 494, august 2013)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

Estimare:  900