Lot 67

(1928, Hudeşti, Botoşani – 1997, București)

67. Fragment cosmic

Tehnică: ulei pe lemn
Dimensiuni: 23 x 29.5 cm
Detalii tehnice: semnat stânga jos, cu gri: F. Niculiu

Florin Niculiu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (1951), unde i-a avut profesori pe Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Alexandru Ciucurencu și Jean-Alexandru Steriadi. În perioada 1952-1956 a lucrat, cu intermitenţe, pictură murală în judeţul Buzău. În 1956, a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici, datorită tematicii abordate (peisaje, naturi moarte) fiind acuzat de formalism într-o epocă în care singurele lucrări acceptate erau cele reprezentând muncitori fruntași, țărani colectiviști, intelectuali legați de popor, exponenții unei realități sociale noi. După dezghețul cultural de la jumătatea deceniului șapte, Florin Niculiu a realizat expoziții personale și a participat la expoziții oficiale anuale, bienale și la cele organizate peste hotare (Cuba, Turcia, Germania, Urss, Grecia, Bulgaria, portugalia, Aistria, Italia, Belgia, Cehoslovacia, Olanda).

Lucrările sale se află în colecții publice și particular din România și în colecții particulare din Belgia, Bulgaria, Italia, Israel, Franța, Olanda, Spania, SUA, Federația Rusă.

”Expresivul fragment de spaţiu ales constituie încă de pe acum, din perioada începuturilor, un punct de sprijin pentru o previzibilă creaţie în domeniul imaginarului. Neliniştea metafizică ulterioară de aici izvorăşte.Artistul se închină încă realului, din descendenţă andreesciană, ca să aibă dezlegarea de a păşi în vis.” (Tudor Octavian)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

De la: € 800
Adjudecat:  1.000