Lot 65

(1942, Brașov)

65. Toamnă uscată (2002)

Tehnică: ulei pe pânză
Dimensiuni: 75 x 95 cm
Detalii tehnice: semnat și datat centru stânga,
în monogramă: Câlția, 2002

Ștefan Câlția a absolvit liceul de Arte Plastice și Muzică din Timișoara (profeor Iuliu Podlipny) și Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, ca șef de promoție, la clasa pictorului Corneliu Baba (1970). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, din 1972. Artisul face parte din generația de aur a Institutului din București, alături de Zamfir Dumitrescu, Sorin Ilfoveanu, Cornel Antonescu, Wanda Mihuleac, Victor Teodorov, Mihai Buculei, Napoleon Tiron, Bata Marianov, Florin Codre, Ovidiu Buba și Tereza Panelli.

A realizat numeroase expoziții personale în România, Norvegia, Elveția, Danemarca, Țările de Jos.

Lucrări în colecții  publice: Muzeul de Artă Contemporană și Det Norske Teatret din Oslo, Norvegia, Muzeul de artă fantastică din Gruyère, Elveția  Muzeul Național de Artă și Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul de Artă din Timișoara și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

Ștefan Câlția este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști români, lucrările lui fiind prezente în numeroase licitații de artă.

Lucrarea din această licitație reunește temele predilecte ale creației lui: visul și zborul. Prin mijloace plastice simple, Ștefan Câlția plăsmuiește un univers fantastic, cu dimensiuni metafizice care contopoște spațiul și timpul, îl comprimă și plăsmuiește un moment unic al lumii înseși.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

De la: € 20000
Adjudecat:  20.000