Lot 5

(1950, Întorsura Buzăului)

5. Dansul Ielelor

Tehnică: acril pe pânză
Dimensiuni: 100 x 80 cm
Detalii tehnice: semnat și datat pe verso: Coltofeanu 1998, lucrare publicată în albumul de artă „Dorin Coltofeanu” – București, Nemira Publishing House, 2011, la pagina 134.

Pictor de o mare forță de expresie, Dorin Coltofeanu propune o pictură care invită la meditație, la introspecție, reușind să convingă prin tematică și simbolistică.
Discipol al lui Corneliu Baba, pe care l-a avut ca profesor la Academia de Artă din București, Dorin Coltofeanu propune o pictură guvernată de o lege a perspectivei cu totul particulară, în care ființele reprezentate par să își fi găsit o lege gravitațională proprie, ordonându-se după aceasta, par să fi descoperit repere temporale și cardinale noi, trăind o nouă aventură existențială la care ne invită cu generozitate.
Lucrările sale, tributare artei figurative, prezintă personaje atent conturate, dar nu lipsite de misticism, cum este şi cazul lucrării Dansul Ielelor. Aici, privitorul ia parte la o scenă fantastică într-un decor terestru. Ielele dansează în aer, invitându-l pe privitor să ia parte la ritualul lor. Privind lucrarea, acesta se lasă transpus în lumea magică a personajelor, care îi devin companioni.

Estimare:  1.300