Lot 33

(1963, Sat Flămânzi, Botoșani)

33. Poarta catre lume (Ușa de la Balcic)

Tehnică: ulei pe pânză
Dimensiuni: 120 x 83 cm
Detalii tehnice: semnat și datat dreapta jos,
cu negru: M. Parascan

Fiecare strop de culoare mângâiat pe paletă, fiecare clipă petrecută la șevalet o aduc pe Maria Parascan în mijlocul intensei emoții a creației picturale, a exprimării în complicata măiestrie a picturii.
Simezele sale vorbesc despre vremuri de noblețe și curaj, de patriotism și dedicație, de capete încoronate dar și de minți luminate. Regine și regine, prinți și prințese ce au existat cu adevărat, privirea și palatele lor, oameni ai muzicii și ființe din mitologii din toate țărmurile vin în atelierul pictoriței Maria Parascan și se așează în cadrele sale magice.
Este mai mult de atât, de reflectare a unei realități amintite, este recrearea unor lumi, a unor momente care au dat greutate zilelor în care trăim. Sigur este istorie cum istorie este tot ce se întâmplăcu noi, oamenii, iar Maria Parascan are inspirația și puterea de a-i da contur și culoare.
Totul se produce acolo, pe pânză, în inspirația construcției, în înlățuirea cromatică, în adâncimea planurilor și înaltul aspirațiilor. Pasul următor revine spațiului de expunere, cu atmosfera și magia sa, cu particularitățile și povestea care le-a dat viață. Oamenii vin și pleacă, lasă în urmă istorii și le caută acolo unde ajung. Trăiesc mereu într-un ocean de lumină, culoare și emoție, ca într-o permanentă galerie de pictură.

Maria Parascan este pictoriță profund pasionată de Regina Maria, fiind unul dintre motivele pentru care este o prietenă dragă a fundației. Crede cu sinceritate în oameni, în partea bună din ei, în revenire la umanitatea proprie, la rădăcinile sufletești și morale a fiecăruia. De aceea, dedică ceea ce face oamenilor.
“E atât de simplu să fii bun, o spun din convingere!”

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

De la: € 500
Adjudecat:  500