Lot 27

(1946, Alba Iulia)

27. Ușă (2019)

Tehnică: cărbune, creion și ulei pe hârtie
Dimensiuni: 42 x 29.7 cm
Detalii tehnice: semnat și datat dreapta jos, cu creion: H. Paștina 2019

Horea Paștina s-a născut în anul 1946 la Alba Iulia și a absolvit al Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din București în anul 1973 la clasa maestrului Alexandru Ciucurencu. Este profesor universitar, co-fondator al grupului Prolog împreună cu Paul Gherasim, Constantin Flondor, Cristian Paraschiv și Mihai Sârbulescu.
Horea Paștina este un artist emblematic al României care a adus inovație atât în tehnică cât și în filosofia operei de artă pe tot parcursul creației sale.
”Tot ceea ce se vede poate fi – după el – „salvat”. Răbdarea cu care artistul inventariază – pe suprafețe uneori monumentale – recuzita fundamentală a vieții (pâine, fruct, pește, casă, grădină, cană, floare, pom, masă) e o specie a evlaviei. Și a speranței. Graalul e pe masa fiecăruia, centrul lumii e peste tot. Forța cu care Paștina atacă muntele dur al picturii e umilitatea. Lent, tăcut, dar tenace, el opune complicatului mister al lumii văzute curățenia- disciplinat întreținută – a privirii sale. Iar privirea sfârșește prin a se odihni în spectacolul enciclopedic al lumii, în materia ei, ca într-un dar providențial.” Andrei Pleșu

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

Pret de pornire:  700