Lot 14

(1939, Chișinău)

14. Ușa Paradisului

Tehnică: ulei pe lemn și sticlă
Dimensiuni: 210 x 80 x 5 cm

Lucrarea lui Decebal Nițulescu reprezintă singura ușă licitației care conține pictură pe geam. Este o oază către Paradis, Paradisul acela pe care fiecare ni-l imaginăm așa cum vrem noi și care pentru fiecare este unic.
Decebal Nițulescu a absolvit Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București în anul 1970 la clasa maestrului Corneliu Baba și din anul 1975 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din București.
Artistul, deși elev al maestrului Corneliu Baba care avea o influență uriașă asupra studenților, a reușit să îți traseze propriul stil în creația sa. Abordează un stil geometric, suprarealist și câteodată abstract. Desenul, culoarea și construcția compozițiilor sale vorbesc despre talentul și imaginația erudită a lui Decebal Nițulescu. Artistul este pasionat de lumea fantastică, de animale și de natură dedicâd cu măiestrie cicluri întregi acestor tematici minuante. În această licitație avem în față o operă aparte a pictorului, o lucrare realizată pe o ușă, o ușă-grădină care trezește tentația de a o deschide pentru a păși în Paradisul imaginat de artist. Operele lui Decebal Nițulescu sunt prezente la casele mari de licitație atât în România cât și în Europa.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Pentru informații în legătură cu starea de conservare a loturilor, vă rugăm să ne contactați la numărul:
+40 725 390 000

De la: € 1000
Adjudecat:  4.000