Lot 47

(1969, București)

47. Curte la Breaza (2005)

Detalii tehnice: semnat și datat pe verso: Alexandru Mărginean 2005
Tehnica: ulei pe pânză
Dimensiuni: 73 x 92 cm

Alexandru Mărginean este un reputat și îndrăgit artist plastic și fiul lui Viorel și al Olgăi Mărginean. Din 1996 devine profesor la Universitatea Națională de Arte Plastice din București la Secția de Design Vestimentar, unde predă și astăzi.
Cu ample studii de artă și istoria artei absolvite atât în țară cât și în străinătate, Alexandru Mărginean își conturează viața și experiența de artist încă din copilărie. Mereu inspirat de natură, realizează peisaje în curtea socrilor săi de la Breaza sau în grădina casei familiei de la Cenade.
”Pictez şi acasă, dar îmi place cel mai mult să lu­crez în aer liber. Am fost la peisaje încă de când eram la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti. Mergeam în tabere, făceam studii de peisaj, de animale: cai, vaci, măgari, căţei, am de­senat găini, purcei. Cred că n-a scăpat nicio vietate de la ţară nedesenată.”
Alexandru Mărginean în interviul ”Tablourile cu amintiri – de vorbă cu pictorul Alex Mărginean”, Formula AS, numărul 1241 din 2016.

Estimare:  1.500