Lot 5

(1942, Craiova)

5. Iubăreții (Papagalii curcubeu Lori) (2012)

Detalii tehnice: semnat și datat stânga jos, cu brun: Olga Morărescu Mărginean (20)12
Tehnica: acrilic, acuarelă, pastel, cărbune și creion pe hârtie
Dimensiuni: 54,5 x 46 cm

Olga Morărescu Mărginean a absolvit Facultatea de De­sen a Institutului Pedagogic din cadrul Universității din Bucureşti în anul 1982 și a studiat cu Grigore Spirescu şi Viorel Mărginean. În anul 1982 devine absolventa Facultății de Istoria şi Teoria Artei a Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, studiind cu Vasile Drăguţ, Radu Florescu și Răzvan Theodorescu.
Lucrarea a participat la expoziția retrospectivă îngrijită de criticul de artă Dan Hăulică de la Academia de Studii Economice din București din anul 2012 și este reprodusă în catalogul expoziției.
”Sunt în consonanță (n.r. artista se referă la consonanța cu păsările lui Viorel Mărginean), dar eu privesc păsările dintr-un unghi cu totul special. Ca pe niște mesageri din altă lume. Eu cred în acele povestiri în care sufletele se reîntorc pe pământ sub formă de păsări. În primul rând, cred că păsările au suflet, și eu le privesc ca pe niște mesageri. În lucrările mele, am introdus pe lângă păsări, un fel de scriere cu ramuri, frunze sau fructe, pe care eu o consider din altă lume, și prin care se transmit aceste mesaje.”
Olga Morărescu Mărginean în interviul ”Pictorița de poeme: Olga Morărescu Mărginean”, pentru revista ”Formula AS”, numărul 979 din 2011.

Estimare:  900