Lot 54

(1955, Brăila)

54. Materia convulsivă (2018)

Detalii tehnice: semnat și datat dreapta jos, cu negru: Mariana Papara 2018
Tehnica: acrilic și colaj pe pânză
Dimensiuni: 40 x 50 cm

Mariana Papara a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în 1978 la clasa profesorului Teodor Botiș, iar în 1990 devine membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Piatra Neamț.
În anul 2000 se stabilește în Italia la Torino, unde înființează prima galerie de artă contemporană românească din Italia unde organizează numeroase expoziții și proiecte artistice în care se implică atât ca artist, cât și ca organizator și curator.
Din 2006 este președinte al Asociației Artistice Internaționale “ARIPA” și membru al Asociației Internaționale a Artiștilor Profesioniști.
Este prezentă cu lucrări în cele trei volume din Enciclopedia de Artă Italiană de la 1900 până astăzi.
Participă la numeroase expoziții personale și colective atât în România cât și în Europa, iar lucrările sale se găsesc în colecții publice și particulare din Europa, America, Asia:
Muzeul de Artă Galați; Muzeul de Artă Tulcea; Muzeul de Artă Piatra Neamț; Muzeul de Artă Bacău; Muzeul de Artă Baia Mare; Muzeul de Artă Râmnicu Vâlcea;
Muzeul Civic Chieri Italia; Maison d’Europe Paris; Galeria “Gelluk”, Haamstede, Olanda;
Galeria “’t Haentje te Paart, Middelburg, Olanda; Musée de Petit Format, Nismas, Belgia; City Gallery, Biella, Italia; Galeria Raadskelder, Sluis, Olanda; Chie Art Gallery, Milano.

Estimare:  400