Lot 39

(1989, Cluj-Napoca)

39. Stillness (2020)

Detalii tehnice: pe verso intitulat, datat și semnat: ”Stillness, 2020, Anda Roman”
Tehnica: ulei pe lemn
Dimensiuni: 25 x 19 cm

Anda Roman a absolvit Universitatea de Arte din Cluj-Napoca în 2011 și este în prezent doctorandă la aceeași instituție de prestigiu.
Participă la numeroase expoziții încă de la începutul studiilor, atât în Franța și Italia cât și în România, din ultimele expoziții la care a participat amintim:
2019 expoziția de grup “Restart” la Muzeul de Artă, Cluj-Napoca;
2019 “Refresh” expoziție personală la Galeria Paul Sima;
2018 expoziția personală “Senseless” la Atelier 4, Cluj Napoca;
”Primele lucrări din această serie au fost realizate după fotografii ale exponatelor de la muzeul de zoologie, în special după un vițel împăiat cu două capete. Acest exponat a fost ulterior folosit în lucrări, fiind redus la un simplu obiect, asemănător unui bibelou, realizat din pastă ceramică în acest scop și ale cărui caracteristici sunt doar vag sugerate. Personajele umane din lucrări îşi păstrează anonimitatea şi ajung într-o oarecare măsură să se asemene animalelor împăiate. Acestea îşi păstrează aparenţa sau forma, dar fiind lipsite de libertatea de mişcare, ajung să fie simple obiecte. Toate elementele din compoziţie sunt tratate ca fiind statice, iar prin intermediul oglinzilor avem acces la o a doua latură a acestora. Oglinzile creează accesul spre interioritatea personajelor care scot în evidenţă dualitatea lor, atât de clar sugerată de cele două capete ale animalului prezent în imaginea reflectată.” (Anda Roman)

Estimare:  400